Groei, geniet & geef

straal met je aanwezigheid

en wees jezelf, altijd!

Dit is de tekst op het geboortekaartje van mijn oudste dochter Elisa, geboren op 21 juli in 2002, die tot op heden alles is wat onze wens voor haar was, namelijk zichzelf! Elke dag geeft, straalt en leert zij en gaat ze met vertrouwen de wereld tegemoet. En daar ben ik als moeder supertrots op. Een vraag die haar nu bezighoudt is: welke studie past bij mij en gaat deze studie een baan opleveren die er straks nog is. Wie weet het antwoord? Mijn antwoord op haar vraag; waar word je blij van? Voelt het goed? Doen!

Er is geen recept voor succes, de beste weg is om je "hart" te volgen en zelf te gaan ervaren of het een juiste keuze is door het simpelweg te gaan doen. Er is geen goed of fout. Ik zie graag meer authenciteit, diversiteit, eigenheid en "hart" in de business. Alles en iedereen mag er zijn. Benut de potentie van het aanwezige talent.

Inspiratie

Genoten heb ik van de uitzending van zomergasten in 2018 met Esther Perel. Ik deel het fragment over zingeving. Waarom doe jij wat jij doet? En welk verlangen is er nog aanwezig?

  1. Werkgeluk

Ik geloof in regie nemen op je eigen (werk)leven en er uit halen wat er inzit. Een citaat uit een artikel uit NRC van hoogleraar Damiaan Denys.

Uit SCP-onderzoek dat Nederlanders hun leven gemiddeld een 7,8 geven. Best hoog. Dat is de kwetsbaarheidsparadox: hoe rijker het land, hoe gelukkiger de mensen en des te vaker ze psychische hulp zoeken. Alles gaat goed, gelukkig zijn is de norm. De eisen die men stelt aan het leven zijn te hoog. Jonge meisjes willen allemaal mooi zijn, sociaal én slim. Dat is echt alleen weggelegd voor een elite – de allersterkste groep. Het pad van ‘normaal’ zijn – succesvol, alles onder controle hebben – is zo vernauwd dat velen eraf vallen en dus ‘iets’ hebben. Het ís niet normaal om mooi en succesvol te zijn en alles onder controle te hebben. Het is normaal om soms bang te zijn, ongelukkig, verdrietig, dom, je te vervelen en soms eenzaam te zijn.”